+32 (0)3 653.08.01
Medical Clinic
Door Verstraetelei 6
2930 Brasschaat
info@medicalclinic.be

OOGLIDCORRECTIE ANTWERPEN

Onze oogleden zijn erg gevoelig voor de zwaartekracht en oogleden met teveel of verslapt weefsel doen u er vaak ouder en vermoeid uitzien. Bovendien kunnen ze het zicht beperken. Een plastisch chirurg kan het teveel aan huid en vetweefsel van het bovenste en onderste ooglid wegnemen. Een ooglidcorrectie of blepharoplastiek bezorgt u op een relatief eenvoudige manier die frisse blik van weleer.

Ooglidcorrectie: eerste consult

Op uw eerste consultatie wordt nagegaan of de oorzaak van uw verouderde blik daadwerkelijk bij uw oogleden ligt. Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan het bovenste ooglid, maar aan te laag hangende wenkbrauwen. Aangezien het probleem steeds bij de oorsprong moet aangepakt worden, dient men in dit geval dus een wenkbrauwlift te overwegen.
Ook uw medische voorgeschiedenis wordt tijdens dit consult besproken. Indien u afwijkingen heeft aan de ogen, schildklier, sluitspier van de ogen of traanproductie kan de ooglidcorrectie mogelijks niet doorgaan.


ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie postoperative zorgen:

Meestal kunt u direct na de ooglidoperatie naar huis. De eerste dagen dient u geregeld koude kompressen op en rond de ogen te leggen (geen rechtstreeks contact tussen de ogen en het ijs!). Zo verdwijnen de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen sneller.
Wij adviseren u ook om de eerste week na de ooglifting een zonnebril te dragen. Zo beschermt u uw oogleden tegen het licht en zijn de zwelling en de eventuele bloeduitstortingen tegelijk minder zichtbaar voor de buitenwereld.

Vier tot zeven dagen na de ooglidoperatie worden de fijne hechtingen verwijderd. De huid van het ooglid is zeer dun en geneest erg snel. Na enkele maanden is er amper nog iets te zien van de ooglifting. Bovenaan liggen de littekentjes in de natuurlijke plooi. Bij het onderste ooglid ligt het littekentje net onder de wimpers.

De meeste mensen gaan één week na de ooglifting weer aan het werk. Eén dag na het liften van het bovenste ooglid kunt u alweer contactlenzen dragen. Bij de correctie van het onderste ooglid moet u gemiddeld een week rekenen alvorens u weer contactlenzen kunt dragen. Zware inspanningen worden best vermeden gedurende 2 tot 3 weken. Verder wordt ook aangeraden om het hoofd tijdens het slapen in het begin ongeveer 30° hoger te leggen.

Indien u interesse heeft in ooglidcorrectie, advies wil of een ooglidcorrectie behandeling, graag via mail of telefonisch aanmelden voor een ooglidcorrectie in Brasschaat. Medical clinic is een gespecialiseerde kliniek in ooglidcorrcties regio Antwerpen.