Tandverzekering Dentalia Plus

Nu nog meer tandzorg voor je geld: met de aanvullende tandverzekering Dentalia Plus geniet je van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar voor een tandprothese, tandimplantaat, orthodontie, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging.

Als u de kosten van uw tandartsbezoeken zo laag mogelijk wil houden, wordt aangeraden om een aanvullende tandverzekering af te sluiten. De wettelijke zorgverzekering die u verplicht dient af te sluiten, vergoed namelijk slechts een deel van de kosten van uw tandartsbezoeken. Wilt u dat ook (een groot deel) van de overige kosten vergoed worden, dan is het afsluiten van een extra tandverzekering dus zeker een aanrader.

Eén van de tandverzekeringen die u af kunt sluiten, is de verzekering van Dentalia Plus. De Dentalia Plus Tandverzekering kan worden afgesloten bij ziekenfondsen als het Partena Ziekenfonds of het OZ. Bent u benieuwd wat de dekking van deze verzekering is? Lees dan meer over de verschillende dekkingen van deze verzekering in onderstaande tekst en u weet precies waar u aan toe bent als u de verzekering afsluit. Let wel: de vergoedingen die hieronder worden omschreven dienen als leidraad te worden genomen. De exacte vergoedingen verschillen per Belgisch ziekenfonds.

  • Tandverzekering Dentalia Plus

  • De dekking voor preventieve tandverzorging


    Preventieve tandverzorging betreft de behandelingen die u nodig heeft om beginnende tandproblemen op te sporen en te behandelen voor de problemen erger worden. De verzekering van Dentalia Plus vergoedt 100 procent van de kosten voor dit soort behandelingen, bijvoorbeeld voor mondonderzoeken, verwijdering van tandsteen en verzegeling van groeven en putjes.

    De dekking voor orthodontie

    Als u een afwijkende tandpositie heeft, heeft u vaak een orthodontische behandeling nodig. Voornamelijk kinderen dienen regelmatig dit soort behandelingen te ondergaan en om ervoor te zorgen dat de kosten van de behandelingen van uw kinderen zo laag mogelijk blijven, kunt u een Dentalia tandverzekering afsluiten. In dit geval krijgt u namelijk 60 procent van de kosten vergoed, zodat u zelfs nog maar een klein deel van de orthodontiekosten hoeft te betalen.

De dekking voor prothesen, implantaten en parodontologie

Heeft u tandprothesen of implantaten nodig of heeft u een ziekte of aandoening in het tandvlees, de ligamenten en/of de tandholtes, dan wordt dit ook deels vergoed door de verzekering. Zo krijgt u van de verzekering 50 of 80 procent van de kosten terugbetaald, waardoor u zelf nog maar een klein deel van de kosten hoeft te betalen.

De dekking vor curatieve tandverzorging

Curatieve tandverzorging betreft al dan niet dringende technische verstrekkingen die de mondgezondheid verbeteren, mocht de mondgezondheid om wat voor reden dan ook zijn aangetast. Heeft u bijvoorbeeld een gaatje, dient er een tand getrokken te worden of moeten uw verstandskiezen verwijderd worden, dan valt dit onder curatieve tandverzorging. De verzekering Dentalia Plus vergoedt 50 tot 80 procent van de kosten van curatieve tandverzorging, afhankelijk van het preventieve gedrag dat u vertoond heeft in het verleden om het ontstaan van tandproblemen te voorkomen.